papier formaat

Papierformaten

Bij Flyerzone maken wij het drukwerk altijd speciaal voor jou op maat. Wat daar het grote voordeel van is? Je kunt altijd kiezen voor een formaat dat bij jou past. Je kunt bij veel producten ook kiezen voor een eigen formaat, maar vaak wordt gekozen voor een A-formaat of een B-formaat. Op deze pagina lees je alles over deze verschillende standaard formaten voor al het drukwerk.

A-formaten

De formaten die voor iedereen wel bekend zijn, zijn de A-formaten. Zo is het A4-formaat misschien wel het populairste formaat. Dit is namelijk het printerpapier dat waarschijnlijk ook bij jou thuis ligt. Maar hoe zit het precies met al die formaten? De A-formaten beginnen bij het grootste formaat: A0 met 84 x 118,8 cm. Leuk weetje: de totale oppervlakte van een A0 is precies een vierkante meter. Vanaf dan wordt bij elke stap het formaat gehalveerd. De helft van een A0 is in dit geval een A1 met 59,4 x 84 cm, de helft daarvan een A2, enzovoorts. Bij Flyerzone bieden we A-formaten aan van A0 t/m A8. Hieronder vind je een overzicht van alle verschillende formaten.

B-formaten

Een andere reeks van standaard formaten, zijn de B-formaten. Waar bij de A-formaten het grootste formaat een vierkante meter is, is het grootste B-formaat exact één meter breed: 100 x 140 cm. Verder werkt het systeem exact hetzelfde als bij de A-formaten. Dus bij iedere stap kleiner, halveren de afmetingen. Het formaat van B1 wordt dan 70 x 100 cm en B2 50 x 70 cm. Er zijn drie verschillende B-formaten die je bij Flyerzone kunt bestellen: B0 t/m B2.

50 x 70 cm
Posters

Formaten enveloppen

Een product dat afwijkt van de standaard A-formaten en B-formaten, zijn de enveloppen. Wel is het zo dat de standaard formaat enveloppen matchen met de A-formaten. Deze standaard formaten zijn onderverdeeld onder twee soorten: EA-enveloppen en C-enveloppen. Het cijfer achter deze letter(s) geeft het formaat van de inhoud aan, waarbij een C-envelop groter is dan een EA-envelop. Zo is een EA5 envelop geschikt voor het versturen van een A5 kaart. In de tabel hieronder vind je een handig overzicht van deze standaard formaten en een aantal afwijkende formaten.


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.