a7 formaat

Wat is het A7 formaat?

Ben jij op zoek naar drukwerk met het A7 formaat? Het is één van de kleinere formaten binnen de welbekende A-formaten reeks. Met de afmeting van 7,4 x 10,5 cm valt het ook onder het kleinere drukwerk. Toch is het een populair formaat voor verschillende producten. Zo wordt voor bijvoorbeeld hangtags veel voor dit formaat gekozen. Maar ook als compliment cards of een visitekaartje is het formaat dat veel gebruikt. Aan dat lijstje kunnen uiteraard de A7 folders en A7 flyers toegevoegd worden. Ook als kleine stickers of etiketten wordt voor dit of een vergelijkbaar formaat gekozen. Handzaam, maar toch groot genoeg om niet te kleine te zijn voor veel doeleinden.

Er zijn verschillende manier waarop je een A7 formaat kunt drukken. Meest voor de handliggend is natuurlijk als flyer of folder op papier. Maar ook de verschillende soorten stickers en etiketten zijn heel geschikt. Wat te denken van een zelf ontworpen wijnetiket op het A7 formaat? Ondanks dat het formaat één van de kleine standaard formaten is, is het alsnog veelzijdig en breed inzetbaar. A7 is een ideaal formaat dus!Hoe groot is A7 in mm, cm, inch en pixels?

Eén van de kleinste formaten die als standaard formaat besteld kan worden, is het A7 formaat. Het is exact de helft van het welbekende A6 (of ook wel anischtkaartenformaat). Maar wat zijn de precieze afmetingen eigenlijk? Je vindt het hieronder:

  • 74 x 105 millimeter
  • 7,4 x 10,5 centimeter
  • 2,9 x 4,1 inch
  • 878 x 1240 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A7?

Er is geen standaard gewicht voor een A7 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A7 flyer gedrukt op 170 grams papier, dan is het gewicht 1,3209 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A7?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 80 x 111 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82