Kies een product:

Boek laten drukken

Wil jij je eigen boek laten drukken? Bij Flyerzone bedrukken wij per dag honderden boeken op onze eigen productielocatie in Groningen. Hierdoor profiteer jij direct van lage prijzen en een supersnelle levering. Hier komt ook nog eens bij dat wij op die manier onze hoge kwaliteit kunnen waarborgen en garanderen. Zo ben jij verzekerd van alleen het beste drukwerk!

Boeken laten printen hoeft niet op grote schaal. Het is dé manier om bijzondere gebeurtenissen te bundelen en vast te leggen. Hierbij kun je denken aan de foto’s van die ene fijne vakantie. Of dat onvergetelijke uitje met collega’s. Door deze herinneringen te verwerken in een boek, zullen deze je altijd bijblijven.

Heb je tussen de opties gekeken en mis je nog iets? Of heb je nog vragen over het drukken van boeken? Neem gerust contact met ons op! Onze experts zitten elke dag voor je klaar.

Altijd gratis verzending voor al ons drukwerk!

Boek drukken in een kleine oplage

Jouw boek drukken wij ook in een kleine oplage. Doordat wij digitaal printen, hebben wij geen minimale bestelhoeveelheid. En dus kies je net zo gemakkelijk voor 1 stuk. Zo kun jij, zakelijk of juist privé, ook voor de kleinere opdrachten bij ons terecht. Met dezelfde kwaliteit en dezelfde snelle levering als de grotere oplages. Want ook voor een grote oplage kun je bij ons terecht, standaard tot wel 1.000 stuks. Je kunt standaard kiezen voor een boek tot maximaal 496 pagina’s. Op zoek naar meer exemplaren of juist meer pagina’s? Hiervoor kun je contact met ons opnemen. Wij zoeken de mogelijkheden graag voor je uit.

Vergeet je niet bijpassende boekenleggers te laten drukken? Deze zijn namelijk onmisbaar bij het promoten van jouw boek!

Verschillende papiersoorten

Er zijn verschillende hoogwaardige papiersoorten waar je uit kunt kiezen. Alle papiersoorten, ook voor al het andere drukwerk, zijn voorzien van een FSC- of PEFC-keurmerk. Dit betekent dat het papier is gemaakt van hout dat alleen uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen komt. En dat vinden wij bij Flyerzone erg belangrijk!

 • Glans mc (machine coated): licht glanzend gestreken papiersoort
 • Mat mc (machine coated): deze papiersoort heeft een licht matte uistraling
 • Lasergeschikt bankpost: wit papier dat vak gebruikt wordt voor printer- en briefpapier
 • Biotop papier: gemaakt van afvalhout, licht crèmekleurig
 • Recyclingpapier: bestaat voor 100% uit oud papier
 • Natural: natuurwit offset papier, matte uitstraling zonder witmakers
 • Ivory: opdikkend papier (1.8), bijna houtvrij en een licht ivoren kleur

De laatste drie papiersoorten hebben een open structuur. Hierdoor zijn deze goed te beschrijven met zowel pen als potlood. Handig voor als er bijvoorbeeld nog aantekeningen gemaakt moeten worden op de pagina’s. De gestreken papiersoorten hebben een gladde toplaag, waardoor hier minder goed op geschreven kan worden.

Verschillende formaten

Bij ons kies je eenvoudig uit één van de formaten voor je boek. Hieronder vind je een handig overzicht met de verschillende mogelijkheden. Staat het formaat waar jij op wilt printen niet in de lijst? Neem contact met ons op en zodat wij de mogelijkheden voor je kunnen bekijken!

Softcover Hardcover
29,7 x 21 cm (A4)
21 x 14,8 cm (A5)
14,8 x 10,5 cm (A6)
30 x 30 cm
21 x 21 cm
20 x 20 cm
14,8 x 14,8 cm
Eigen maat

Inbinden en soorten kaft

Bij ons kiest u uit twee verschillende manieren van het inbinden van uw boek:

Voor een extra duurzaam product raden wij altijd aan om de kaft af te werken met glans of een mat laminaat. Dit zorgt dat de opdruk van de cover extra goed beschermd is een professionele uitstraling heeft.

Er zijn nog andere manieren voor het afwerken van boeken. Je kunt denken aan een spiraalbinding (wire-O) of afgewerkt met nietjes. Voor deze afwerkingen, en meer, kun je terecht bij de brochures.

Kosten

Een eigen boek hoeft helemaal niet duur te zijn. Wat de kosten exact zijn, dat is afhankelijk van de verschillende opties die je selecteert. Hierbij hebben de keuze van papiersoorten, het gewenste formaat en het aantal pagina’s een grote invloed. Doordat wij de volledige productie van A-Z zelf doen, blijven de kosten laag. Zo zorgen wij ervoor dat jij goedkoop een boek kunt laten drukken.

Als je je boek wilt gaan verkopen, dan is een ISBN-nummer nodig. Dit nummer zorgt ervoor dat het wereldwijd, zowel offline als online, gevonden kan worden. En dat is alleen maar positief voor de verkoop!

Verschijnt je boek minimaal drie keer per jaar? Dan valt dit onder het zogenoemde ‘periodieke drukwerk’. Hiervoor geldt een lager BTW percentage, namelijk 9%. Is dit voor jou van toepassingen? Laat het ons weten, dan passen wij dat graag voor je aan.

Hoe een bestelling plaatsen

Jouw eigen drukwerk bestellen is bij Flyerzone heel eenvoudig. Hieronder vind je korte belangrijkste stappen die je moet doorlopen:

 • Stap 1 - Selecteer op de productpagina en maak zo jouw eigen boek.
 • Stap 2 - Kies voor de gewenste oplage door op de prijs achter deze oplage te klikken.
 • Stap 3 - Selecteer de extra opties die je wenst en plaatst het product in je winkelwagen.
 • Stap 4 - Upload de twee drukbestanden: één voor de cover en één voor het binnenwerk.
 • Stap 5 - Doorloop de stappen en rond de bestelling af.

Jouw eigen boek drukken: waar moet je op letten?

Wil je je eigen boek drukken, dan is een drukbestand nodig. Om precies te zijn: twee drukbestanden. Voor de cover en voor het binnenwerk lever je namelijk aparte bestanden aan. De cover printen wij als 4 pagina’s: voorzijde, binnenkant voorzijde, achterzijde en binnenkant achterzijde. Voor het binnenwerk lever je de overige pagina’s los aan in een PDF-bestand. Hiervoor hoef je dus geen spreads aan te leveren. Laat je bijvoorbeeld een boek drukken met 60 pagina’s, dan bestaat het binnenwerk dus uit 56 losse pagina’s.


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, je krijgt op werkdagen altijd binnen 24 uur antwoord.