a3 formaat

Wat is het A3 formaat?

Met het A3 formaat, kom je bij een product dat door kan als poster én als flyers. Met het formaat van 29,7 x 42 cm is het een populair formaat voor posters waarbij handzaamheid belangrijk is. Met de dubbele oppervlakte van een gebruikelijk A4 printerpapier formaat, is er ruimte genoeg om flink wat informatie op kwijt te kunnen. Het formaat is vooral gericht om van relatief dichtbij gezien en gelezen te worden. Dus hang het op plekken neer waar mensen aan langs lopen. Ben je op zoek naar een A3 dat gevouwen is naar een A4 formaat? Kijk dan eens bij de A4 folder.

In de meeste gevallen wordt het A3 formaat gedrukt op één van de vele papiersoorten waar je bij ons uit kunt kiezen. Van dik en stevig karton van 350 gram tot het populaire 135 grams papier: er is voor ieder wel een geschikt papiersoort te vinden. Maar niet alleen papier, ook voor plaatmateriaal is het een populair formaat. Informatief in bedrijfspanden of juist als decoratie thuis aan de muur: met het A3 plaatmateriaal kun je alle kanten op.Hoe groot is A3 in mm, cm, inch en pixels?

Met het A3 formaat heb je direct één van de populairste formaten binnen de A-reeks te pakken. Vanaf het startpunt A0, is dat het vierde formaat. Maar hoe groot is het eigenlijk precies? Het A3 formaat staat gelijk aan:

  • 297 x 420 millimeter
  • 29,7 x 42 centimeter
  • 11,7 x 16,5 inch
  • 4961 x 3508 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A3?

Er is geen standaard gewicht voor een A3 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A3 poster gedrukt op 300 grams papier, dan is het gewicht 37,422 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A3?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 303 x 426 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82