a2 formaat

Wat is het A2 formaat?

Een poster gedrukt op A2 formaat is één van de populairste producten bij Flyerzone. Met een afmeting van 42 x 59,4 is het een ideaal formaat om te gebruiken. Niet te groot, maar alsnog meer dan voldoende ruimte om jouw ontwerp op kwijt te kunnen. Een A2 formaat bestaat uit precies 4 A4-vellen, die we allemaal kennen als het gebruikelijke printerpapier. Te gebruiken als aankleding van bijvoorbeeld een etalage, maar ook perfect als onderdeel van een (marketing)campagne. Het A2 formaat is een echte alles kunner!

Voor het A2 formaat heb je een ruime keuze van verschillende materialen waarop gedrukt kan worden. Allereerst zijn er de gebruikelijke papiersoorten voor de A2 posters. Waaronder ook het blueback papier, dat van de poster een A2 outdoor poster maakt. Eventueel netjes beschermt opgehangen in een A2 kliklijst. Naast de papiersoorten, kan er ook gekozen worden voor verschillende soorten plaatmateriaal. Wat te denken van het robuuste dibond, het luxe forex of het vederlichte foamboard?Hoe groot is A2 in mm, cm, inch en pixels?

Met het A2 formaat heb je direct één van de grootste formaat binnen de A-reeks te pakken. Vanaf het startpunt A0, is dat het derde formaat. Maar hoe groot is het eigenlijk precies? Het A1 formaat staat gelijk aan:

  • 420 x 594 millimeter
  • 42 x 59,4 centimeter
  • 16,5 x 23,4 inch
  • 7016 x 4961 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A2?

Er is geen standaard gewicht voor een A2 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A2 poster gedrukt op 170 grams papier, dan is het gewicht 42,4116 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A2?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 426 x 600 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82