b1 formaat

Wat is het B1 formaat?

Een populair formaat dat veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld posters, is het B1 formaat. Met de afmeting van 70 x 100 cm is daar ook uitermate geschikt voor. Wil je jouw poster goed beschermen, zodat deze er extra lang mooi uit blijft zien? Dan is een B1 kliklijst of een B1 stoepbord ideaal. Door de extra beschermlaag wordt de poster zelf bijna niet blootgesteld aan invloeden van buitenaf.

Door het grotere formaat wordt de B1 poster vooral ingezet op drukke plekken. Dit kan als poster in een etalage, maar ook bijvoorbeeld langs een drukke weg. Wil je de posters buiten gebruiken? Ga dan voor een B1 outdoor poster. Met de B1 posters weet je in ieder geval zeker dat je opvalt!Hoe groot is B1 in mm, cm, inch en pixels?

Eén van de grotere formaten binnen de B-formaten is de B1. Een populair formaat voor het grotere drukwerk. Maar wat is het exacte formaat van het B1 formaat eigenlijk? Je vindt de afmetingen in verschillende eenheden hieronder:

  • 700 x 1.000 millimeter
  • 70 x 100 centimeter
  • 27,8 x 39,4 inch
  • 8.350 x 11.811 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een B1?

Er is geen standaard gewicht voor een B1 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een B1 poster gedrukt op 135 grams papier, dan is het gewicht 94,5 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor B1?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 706 x 1006 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82