a8 formaat

Wat is het A8 formaat?

Het A8 formaat is het kleinste formaat dat je als standaard formaat kunt bestellen bij Flyerzone. Met een afmeting van 52 x 74 mm is het ook direct één van de kleinere A-formaten. De grootte is enigszins vergelijkbaar met een standaard visitekaartje. Ondanks het kleine formaat, is wordt A8 voor veel verschillende producten gebruikt. Met name voor flyers en stickers wordt hier vaak voor gekozen. Maar ook bijvoorbeeld A8 hangtags zijn erg populair. Het formaat leent zich uitstekend om mee te geven. Mensen kunnen dit formaat namelijk gemakkelijk in hun zak, jas of portemonnee steken.

Kies je voor het A8 formaat, dan heb je keuze uit verschillende producten die je kunt laten drukken. Het meest voordehand liggend zijn de A8 flyers. Met de ruime keuze uit de verschillende papiersoorten slaag je hier eigenlijk altijd. Maar ook voor de kleine stickers geldt dat dit een veel gekozen optie is, voor zowel de binnen- als de buitenstickers. Een klein en handzaam formaat, maar toch volop keuze en mogelijkheden: dat is het A8 formaat!Hoe groot is A8 in mm, cm, inch en pixels?

Het kleinste formaat dat als standaard formaat te selecteren is, is het A8 formaat. Maar hoe klein is klein eigenlijk? Hieronder vind je in verschillende eenheden de exacte afmetingen. Handig!

  • 52 x 74 millimeter
  • 5,2 x 10,5 centimeter
  • 2 x 2,9 inch
  • 614 x 874 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A8?

Er is geen standaard gewicht voor een A8 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A8 flyer gedrukt op 350 grams papier, dan is het gewicht 1,3468 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A8?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 58 x 80 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82