a5 formaat

Wat is het A5 formaat?

Wanneer je het over een populair formaat hebt, dan kom je al snel uit op het A5 formaat. Met een afmeting van 14,8 x 21 cm is het een handzaam formaat. Maar toch groot genoeg om nog niet in te hoeven leveren op wat je wilt laten drukken. Het A5 formaat leent zich daardoor ook ideaal als ‘weggeefproduct’. Denk aan bijvoorbeeld A5 flyers, A5 folders of A5 brochures. Het product wordt eenvoudig in een jas of een tas gestoken, zodat jouw ontwerp langer bij iemand blijft. En dat is natuurlijk wat je wilt: in het geheugen van de (potentiële) klant komen. Daar is het A5 formaat ideaal voor!

Er zijn verschillende mogelijkheden als je een A5 wilt laten drukken. Het meest populair blijven nog altijd de producten gedrukt op papier. Met de ruime keuze uit verschillende papiersoorten stel je eenvoudig jouw A5 product samen. Of dat nu een flyer, een folder, een boek of een brochure is: wij drukken het allemaal voor jou. Altijd op basis van full colour, met de beste drukpersen en snelle levertijden. Wat ga jij op A5 laten drukken?Hoe groot is A5 in mm, cm, inch en pixels?

Na het welbekende A4 formaat, is A5 één van de meest populaire formaten. Een A5 past exact twee keer in een A4. Maar wat zijn de precieze afmetingen nou eigenlijk? Wij hebben het A5 formaat in verschillende eenheden voor je op een rijtje gezet:

  • 148 x 210 millimeter
  • 14,8 x 21 centimeter
  • 5,8 x 8,3 inch
  • 2480 x 1748 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A5?

Er is geen standaard gewicht voor een A5 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A5 flyer gedrukt op 135 grams papier, dan is het gewicht 4,1958 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A5?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 154 x 216 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82