a6 formaat

Wat is het A6 formaat?

Het A6 formaat staat ook wel bekend als het ansichtkaarten formaat. Dat is niet zo heel gek, want het formaat is erg populair bij ansicht- en wenskaarten. Maar niet alleen daar. Ook voor veel andere producten zijn de afmetingen van 10,5 x 14,8 cm ideaal. Wat te denken van bijvoorbeeld A6 folders of A6 flyers. Een ideaal formaat om uit te delen en mensen kunnen het eenvoudig ergens in hun jas of tas opbergen. Maar ook de brochures zijn op dit formaat populair. Vooral als programmaboekje is dit handzame formaat ideaal. Je leest het: het A6 formaat is op alle vlakke heel veelzijdig!

Voor het afdrukken van een A6 formaat heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst de producten die uit één A6-je bestaan. Denk aan A6 folders en A6 anischtkaarten. Daarnaast nog de A6 folders die dichtgevouwen kunnen worden tot een A6 formaat. Als laatste, bij de papieren producten, zijn er de meerbladige producten als boeken en A6 brochures. Naast het papier kun je ook A6 laten drukkan op de verschillende soorten plaatmateriaal.Hoe groot is A6 in mm, cm, inch en pixels?

Een formaat dat veel besteld wordt, is het A6 formaat. Voor veel mensen staat dit ook wel bekend als het ansichtkaartenfromaat. Maar wat hoe groot is dat nu eigenlijk precies? Hieronder vind je in verschillende eenheden de exacte afmetingen:

  • 105 x 148 millimeter
  • 10,5 x 14,8 centimeter
  • 4,3 x 8,3 inch
  • 1748 x 1240 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A6?

Er is geen standaard gewicht voor een A6 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A5 flyer gedrukt op 300 grams papier, dan is het gewicht 4,662 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A6?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 111 x 154 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82