a4 formaat

Wat is het A4 formaat?

Hét formaat dat bekend is bij iedereen, is het A4 formaat. Dit is namelijk het formaat van het standaard printerpapier dat, hoogstwaarschijnlijk, ook bij jou thuis ligt. Dit populaire formaat kan op veel verschillende manieren ingezet worden. Met een afmeting van 21 x 29,7 cm heb je ruimte voldoende om je teksten, afbeeldingen en foto’s op te plaatsen. En dat zonder dat het onhandig groot wordt. Ideaal dus! Maar ook als flyers of kleine posters kan dit formaat perfect ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan een aankondiging aangeplakt in de etalage. Als je dezelfde posters/flyers ook nog uitdeelt, weet je zeker dat niemand de aankondiging mist!

Het A4 formaat is zo veelzijdig dat het op veel uiteenlopende materialen gedrukt kan worden. Het meest populair blijft nog altijd het drukken op papier. Denk aan bijvoorbeeld aan A4 flyers, A4 folders en A4 enveloppen. Maar ook meerbladige producten, zoals boeken en brochures zijn erg geliefd. Naast papier, kan dit formaat ook op plaatmaterialen als boeken, dibond of foam worden gedruktHoe groot is A4 in mm, cm, inch en pixels?

Misschien wel het bekendste en het meest bekende formaat: A4. Veel mensen weten wel hoe groot dit formaat ongeveer is, maar wat zijn de afmetingen nou exact? Hieronder vind je het, in verschillende eenheden, handig in een overzicht.

  • 210 x 297 millimeter
  • 21 x 29,7 centimeter
  • 8,3 x 11,7 inch
  • 3508 x 2480 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een A4?

Er is geen standaard gewicht voor een A4 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een A4 poster gedrukt op 100 grams papier, dan is het gewicht 6,237 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor A4?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 216 x 303 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82