b2 formaat

Wat is het B2 formaat?

Het B2 formaat is één van de populairste formaten als het gaat om posters drukken. Het formaat van B2 is 50 x 70 cm. Hierdoor kan de poster op verschillende manieren ingezet worden. Je kunt het formaat ‘los’ gebruiken, maar ook in combinatie met een B2 stoepbord of een B2 kliklijst. Op die manier is het drukwerk beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Jij kunt dus nog langer genieten van het product! Wil je het formaat buiten gebruiken? Kies dan voor één van de weersbestendige plaatmaterialen of voor een outdoor poster. Doordat deze met UV- en weersbestendige inkten worden bedrukt, blijft de opdruk voor langere tijd mooi!Hoe groot is B2 in mm, cm, inch en pixels?

Het B2 formaat is één van de grotere formaten binnen de B-formaten. Vooral voor het drukken van posters wordt het veel gebruikt. Maar wat is het exacte formaat van het B2 formaat eigenlijk? Je vindt de afmetingen in verschillende eenheden hieronder:

  • 500 x 700 millimeter
  • 50 x 70 centimeter
  • 19,7 x 27,8 inch
  • 5.906 x 8.350 pixels, op basis van 300dpi

Hoe zwaar is een B2?

Er is geen standaard gewicht voor een B2 formaat. Het gewicht is afhankelijk van het soort materiaal waar het van gemaakt is. Weet je het gewicht van het materiaal, dan is het gewicht eenvoudig te berekenen. De oppervlakte in vierkante meters (breedte x hoogte) x het gewicht per vierkante meter. Gaat het om een B2 poster gedrukt op 250 grams papier, dan is het gewicht 87,5 gram. Om het gewicht van jouw drukwerk te berekenen, kun je ook eenvoudig gebruik maken van onze papiergewichtcalculator.

Hoe lever je je drukbestand aan voor B2?

Om goed drukwerk te ontvangen, is het belangrijk dat je een goed drukbestand aanlevert. Wil je er zeker van zijn dat jouw bestand in orde is? Maak deze dan op aan de hand van onze opmaakvoorwaarden. Een paar algemene tips:

  • Zorg dat je bestand 3 mm afloop heeft. Het bestand wordt dus 506 x 706 mm. Zo voorkom je witte randen rond het drukwerk.
  • Zorg voor een goede resolutie, minimaal 150 dpi. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp haarscherp gedrukt wordt
  • Zorg voor het juiste formaat. Dit voorkomt schaling en wordt het ontwerp gedrukt zoals jij dat wilt
Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82