a formaat

Wat zijn A-formaten?

Het formaat van veel drukwerkwerk wordt aangegeven met een zogenoemd A-formaat. Deze formaten zijn zo opgebouwd dat het formaat bij iedere stap halveert of juist verdubbeld. Een A0 is dus twee keer zo groot als een A1. Het meest bekende formaat is het A4 formaat. Dit is het formaat van het standaard printerpapier dat jij waarschijnlijk ook wel thuis hebt liggen. Welke A-formaten er allemaal zijn en wat de afmetingen zijn, dat lees je op deze pagina.

A0 formaat

84,1 x 118,8 cm

Het A0 formaat is het grootste formaat uit de A-reeks. Doordat het een groot formaat is, worden hier voornamelijk posters en groter plaatmateriaal van gedrukt. Perfect als aankleding van bijvoorbeeld een etalage, onderdeel van je marketingcampagne of als versiering aan de muur: je kunt alle kanten op.

A1 formaat

59,4 x 84 cm

Het één-na-grootste formaat in de A-reeks is het A1 formaat. Het formaat is met name populair als het gaat om het drukken van posters. De posters kun je eenvoudig combineren met een kliklijst of een stoepbord. Zo verleng je de levensduur van het drukwerk.

A2 formaat

42 x 59,4 cm

Een ander veelgekozen formaat voor posters is het A2 formaat. Een stuk kleiner dan zijn twee grotere voorgangers, maar hierdoor wel vrijwel over op te hangen. Ideaal dus voor een marketingcampagne of de aankondiging van een evenement of festival!

A3 formaat

29,7 x 42 cm

Twee keer zo groot als het welbekende A4 formaat. En dus ook twee keer zoveel ruimte om jouw ontwerp op te plaatsen. Tussen een flyer en een poster in, dus multi-inzetbaar. Wil je een A3 formaat vouwen naar A4? Dan is een A4 folder wat je zoekt!

A4 formaat

21 x 29,7 cm

Met stipt het bekentste papierformaat: A4. Iedereen die een printer in huis heeft, heeft ook dit formaat printer/briefpapier in huis. Naast briefpapier ook populair voor folders en flyers. Of als meerbladig product, zoals een brochure of een boek

A5 formaat

14,8 x 21 cm

Snijd je een A4 formaat doormidden, dan krijg je twee keer een A5. Het formaat leent zich perfect om te gebruiken als folder. Het is eenvoudig uit te delen of met de post te versturen. Naast een flyer worden er ook veel folders en brochures op dit formaat gedrukt.

A6 formaat

10,5 x 14,8 cm

Ook wel bekend als het ansichtkaartenformaat. De meeste ansichtkaarten die je tegenkomt zullen namelijk op dit formaat gedrukt worden. Een handzaam en ideaal formaat om uit te delen of te versturen. Ook voor stickers, folders en brochures wordt vaak voor dit formaat gekozen

A7 formaat

7,4 x 10,5 cm

Eén van de kleinere formaten binnen de A-reeks. Maar dat betekent niet dat het formaat nergens geschikt voor is. In tegendeel juist! Het formaat leent zich ideaal om uit te delen. Op straat, als entreekaart of ander drukwerk dat meegenomen moet worden.

A8 formaat

5,2 x 7,4 cm

A8 is het kleinste formaat dat wij standaard aanbieden. Het formaat is vergelijkbaar met het formaat van een visitekaartje. Daarom is drukwerk gedrukt op het A8 formaat ideaal om mee te nemen. Bijvoorbeeld in jas, tas of portemonnee.

A9 formaat

3,7 x 5,2 cm

Een formaat dat wij niet standaard aanbieden, maar je wel als 'Eigen maat' kunt bestellen bij veel producten, is het A9 formaat. Dit formaat of vergelijkbare formaten zijn met name populair bij de stickers en de stickers op rol.

A10 formaat

2,6 x 3,7 cm

Het allerkleinste formaat in de A-reeks, is het A10 formaat. Het is zo klein dat het voor ons technisch niet mogelijk is om dit netjes af te werken. Voor bijvoorbeeld flyers geldt een minimale afmeting van 33 x 33 mm. Ook bij de stickers en stickers op rol vind je alternatieven die in de buurt komen.


Mail ons

Snel antwoord

Vragen?

Mag altijd

We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00.


03 747 9000
info@flyerzone.be
06 38 32 39 82