Posters met de mooiste kleuren op onze nieuwste pers

Posters, wie kent ze niet. Vroeger misschien van je grote idool boven je bed of als aankleding van een muur. Maar ook als marketinginstrument is een poster al jaren niet weg te denken. Met name door het formaat is het een opvallende verschijning en blijft posters afdrukken een goedkope en efficiënte manier van communiceren. En met onze meest recente aanwinst, de Landa drukpers, wordt jouw ontwerp nu nóg mooier gedrukt!

poster afdrukken

Waarom ook jij posters moet gebruiken

Waar je ook bent, de kans is vrij groot dat er binnen zichtafstand een poster te zien is. Dit geeft maar eens aan hoe vaak er nog altijd voor posters gekozen wordt. En dat is niet voor niets natuurlijk. Door de grootte vallen ze lekker op en kun je je boodschap helder en duidelijk delen. Of dit nu een aankondiging van een event is, de huisregels binnen een bedrijf of een mooie foto: afdrukken op een poster kanaltijd!

Heb je een goed ontwerp? Dan zullen de ogen van de voorbijgangers direct naar jouw drukwerk gaan. Later in dit blog geven wij je een aantal tips hoe jij zorgt voor de perfecte poster. Hang je poster op een plek waarvan je weet dat je doelgroep daar veel is en je haalt op een relatief gemakkelijke manier het maximale uit het drukwerk.

Kosten poster afdrukken

Maar wat kost posters afdrukken eigenlijk? Om de prijs hoef je het niet te laten. Zo heb je bij Flyerzone al 100 A1 posters voor slechts €50,- excl. btw. Niet genoeg aan 100 stuks? 500 A1 posters drukken doe je bijvoorbeeld voor €250,- excl. btw. Altijd extra scherp geprijsd en gedrukt op verschillende papiersoorten, waaronder zelfs weerbestendige posters. Op zoek naar andere formaten? Ook dat kan natuurlijk. Je bestelt namelijk eenvoudig in één van de vele standaard formaten. Handig, want daar zijn veel andere producten zoals stoepborden en kliklijsten speciaal op gemaakt. Wil je toch een afwijkend formaat? Kies dan voor de optie ‘Eigen maat’ en voer je eigen afmetingen in. En bij Flyerzone weet je één ding zeker: de verzending is in alle gevallen gratis.

De mooiste kleuren met hypermoderne nanotechnologie

Twee van onze veelgebruikte druktechnieken ken je misschien wel al: het digitaal printen en offset drukken. Naast deze - nog altijd hoogwaardige technieken - hebben wij sinds een tijdje derde manieren van drukken. Nano drukken om precies te zijn. Voor de liefhebbers: het gaat om de Landa S10P drukpers. De manier van drukken is niet te vergelijken met de andere technieken. Bij het digitaal printen of offset drukken worden bijvoorbeeld vloeibare inkten gebruikt. Deze trekken in het papier, waardoor er onvermijdelijk een klein beetje verlies in kleurintensiteit en scherpte is. Hoe klein dit verlies ook is, het is er wel. De Landa maakt gebruik van zogenoemde ‘droge’ inkt en blijft als het ware op het papier liggen. Hierdoor zijn de randen ontzettend scherp en de kleuren nóg sprankelender dan je al gewend was van ons.

Of het nu om een mooie afdruk van een foto gaat of juist een grootse marketingcampagne, de Landa zorgt voor indrukwekkend heldere en scherpe eindresultaten.

Een poster maken doe je zo

Leuk en aardig allemaal, dat eindresultaat. Maar hoe zorg je voor misschien wel het belangrijkste: een goed drukbestand? Wij geven je graag een paar tips waar je zeker om moet denken wanneer je een poster maakt:

 • Zorg voor een goed leesbare kop/titel die goed leesbaar is vanaf ongeveer 4 meter. De overige tekst moet duidelijk leesbaar zijn op een afstand van zo’n 1 meter. Een richtlijn die je kunt aanhouden qua leesbaarheid van lettergroottes:
  • Lettergrootte 24 pt is leesbaar op 1 meter;
  • Lettergrootte 47 pt is leesbaar op 2 meter;
  • Lettergrootte 118 pt is leesbaar op 5 meter;
  • Lettergrootte 236 pt is leesbaar op 10 meter;
  • Lettergrootte 591 pt is leesbaar op 25 meter.
 • Weet voor wie je de poster maakt. Zorg dat je nooit je doelgroep uit het oog verliest.
 • Een willekeurige voorbijganger zal gemiddeld zo’n 7 woorden lezen van je poster. Veel tekst gebruiken heeft dan ook weinig zin. Kies voor weinig tekst en sprekende afbeeldingen, dat werkt het beste.
 • Contrast is heel belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de onderdelen die jij belangrijk vind ook echt opvallen en niet wegvallen in de achtergrond.
 • Gebruik (denkbeeldige) vlakken in je ontwerp. Dit zorgt voor een overzichtelijke poster waarbij de informatie duidelijk en helder staat vermeld.

Ben jij ook klaar om je marketingcampagne een boost te geven? Of groots uitpakken en communiceren? Dan zijn posters echt jouw ding! En met een razendsnelle levering, de beste (nano)kwaliteit en de scherpe prijzen zit je bij Flyerzone in ieder geval goed. Welke creatie mogen wij voor jou drukken?

 

Reacties