Zo zorg jij dat jouw terras klaar is voor de zomer

De dagen zijn weer langer, de temperatuur loopt langzaam maar zeker omhoog, dat kan maar één ding betekenen: de zomer staat voor de deur. De eerste terrasdagen zijn al achter de rug, maar hoe zorg jij nu dat jouw terras zomerklaar is? Wij laten je zien hoe drukwerk jou kan helpen om een vol terras te krijgen. Lees je mee?

horeca drukwerk

Trek de aandacht van voorbijgangers

Het klinkt misschien heel logisch, maar dit zorgt er wel voor dat jij extra mensen op jouw terras krijgt. Hoe je de aandacht trekt, dat kun je op verschillende manieren doen. Het meest effectieve en in het oog springend is om iets vóór je terras te zetten. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een stoepbord of een beachflag. Dit zijn producten die door het formaat en de plaatsing lekker opvallen. Zorg voor een aantrekkelijk design en je zult zien dat mensen onbewust geneigd zijn om even te stoppen en te kijken bij jouw terras. Precies wat jij wilt!

Maar ook goede gevelbekleding en raamstickers maken dat je in het oog springt bij voorbijgangers.

Laat zien wat je in huis hebt

En dan misschien wel het belangrijkste drukwerk van de horeca in het algemeen: de menukaart. Ook wel bekend als hét visitekaartje van restaurants en cafés. Het voorjaar en de zomer is dan ook het ideale moment om deze eens onder de loep te nemen en te vernieuwen. Zorg er dan ook voor dat je dit goed voor elkaar hebt. Een goede menukaart zorgt ervoor dat mensen extra bestellen of je kunt ze juist in een bepaalde richting duwen. Wel subtiel natuurlijk. Maar er zijn altijd gerechten of dranken waar jij in uitblinkt en daarom graag verkoopt.

Een goede menukaart is duidelijk en overzichtelijk. Geen overbodige informatie, maar een handig overzicht van alle verschillende opties. Met kleuren, foto’s en afbeeldingen kun je extra goed laten zien wie je bent en wat je kunt. Wees creatief en verras jouw gast op een positieve manier.

De aankleding van de tafels

Met de aankleding van de tafel kun je ook eenvoudig laten zien wie je bent. Populaire producten hiervoor zijn de tafelkaarten, bedrukte bierviltjes en placemats. Het zijn handige manieren om je op een subtiele en effectieve manier toch te laten zien. Daarbij zijn het producten die je waarschijnlijk sowieso wel gebruikt. Dan kun je het maar beter jouw kant op trekken en het personaliseren.Zo zie je maar weer, het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om je terras zomerklaar te maken. Laat de volle terrassen maar komen! Naast alle producten waarover je in dit blog hebt kunnen lezen, bieden wij nog veel meer horeca drukwerk aan. Bestel snel en je bent klaar voor weer een mooi seizoen.

 

Reacties