Visitekaartjes formaat

Volledig in het ontwerpprocess van de visitekaartjes gesprongen? Of sta je op het punt om een ontwerp te maken? Denk dan naast de informatie, kleuren en vormen ook na over het formaat van het visitekaartje. Hier is een heel scala aan keuzes voor bij Flyerzone! Wij zullen alle opties behandelen in dit blog. Zodat jouw ontwerp uiteindelijk precies zoals ontworpen bij jou op de mat ligt!

Standaard afmetingen visitekaartjes

Het visitekaartjes formaat bepalen, het is iets dat volledig aan jou is, leef je uit! Al is er ook een standaardmaat te hanteren als je in dit opzicht niet te veel wilt afwijken. Het standaard visitekaartjes formaat is 85 x 55 mm, en is daarmee geschikt om in een portemonnee of pasjeshouder te worden bewaard. Ook passen ze dan altijd in onze visitekaartjeshouders!

Veiligheidsmarge

Bij de afmetingen moet je nog wel de veiligheidsmarge optellen zodat wij er zeker van kunnen zijn dat jouw digitale ontwerp fysiek hetzelfde zal zijn als jij in gedachten hebt. Het ontwerp dat je aanlevert is dus eigenlijk 91 x 61 mm bij een standaard formaat visitekaartje. Je kunt dus stellen dat je altijd 6mm bij de lengte én de breedte van de afmetingen van jouw visitekaartje moet optellen. Als je dan de informatie overal ook nog 6mm van de rand af laat stoppen en de achtergrond laat doorlopen tot de rand, zit je qua visitekaartje afmetingen en ontwerp helemaal goed! Wil je weten welke andere punten er zijn die je in gedachten moet houden? Lees dan snel verder.

Visitekaartjes ontwerp

Als eerste is het natuurlijk altijd goed om te bedenken wat er op het visitekaartje moet staan. Vind je dit lastig? Weet je sowieso niet goed hoe je een visitekaartje moet maken? Lees dan ook vooral ons blog over wat je op een visitekaartje moet zetten. Hierin worden de verschillende stappen en keuzes behandeld zodat jij straks een knaller van een visitekaartje hebt! Denk er bij het ontwerpen aan dat de tekst of andere belangrijke onderdelen minimaal 3mm van de afloop rondom stoppen, zodat je de marge hebt om kleine snij afwijkingen op te vangen.

Pixels

Vergeet tijdens het ontwerpen niet om de pixels goed in de gaten te houden. Hoe meer pixels hoe scherper en daarmee ook mooier, jouw ontwerp op de visitekaartjes gedrukt kan worden. Probeer in de ontwerptools een minimale waarde van 300 dpi aan te houden. Dit zijn de “dots per inch” en verwijzen naar de hoeveelheid pixels. Wil je dan toch nog zeker zijn dat jouw ontwerp scherp zal worden? Download de preview-PDF, zet deze op 100% en je ziet direct de resolutie zoals deze ook gedrukt zal gaan worden Op die manier krijg je de ware grootte te zien van jouw visitekaartje en kan je zien of de resolutie van jouw ontwerp hoog genoeg is.

Wil je nog meer informatie over hoe je zorgt voor het mooiste eindresultaat? Bekijk dan onze opmaakvoorwaarden pagina!

Staand, liggend, gevouwen?

Als je eenmaal hebt uitgevogeld wat je op het visitekaartje wilt zetten, is het belangrijk om te bedenken hoe het ontwerp het mooiste uitkomt. Staand of liggend? Daarnaast is het ook nog mogelijk om een gevouwen visitekaartje te bestellen. Dit kan van toegevoegde waarde zijn als je meer informatie, een creatieve quote of een fotovoorbeeld van jouw product of dienst kwijt wilt. Wees hier vooral creatief in! Een gevouwen visitekaartje kan bij een liggend en staand ontwerp. Voor beide ontwerpen is het dan ook mogelijk om te kiezen voor een vouw langs de lange of de korte zijde.


Nu staat niets jou meer in de weg! Je bent op de hoogte van de opties en weet je waar je op moet letten tijdens het ontwerpen van een visitekaartj, zoals de (standaard)maten. De volgende stap is het snel en gemakkelijk bestellen van jouw visitekaartjes bij Flyerzone. Zorg er zo voor dat je blijft hangen bij al jouw (potentiële) klanten!

 

Reacties