Visitekaartjes drukken met QR code

Visitekaartjes kennen we allemaal, een handige manier om contact gegevens van jou en jouw bedrijf achter te laten. Er zijn veel verschillende manieren om jouw visitekaartje vorm te geven. Het enige gegeven is dat de informatie kort maar krachtig moet zijn. Desalniettemin is er wel een interactieve mogelijkheid om meer informatie kwijt te kunnen op jouw visitekaartje. Je kan gebruik maken van een QR code! In dit blog lees je alles wat je moet weten over een visitekaartje met QR code.

Wat is een QR code?

Je hebt er vast wel eens eentje gezien, een QR code wordt vaker op flyers, posters en andere producten gedrukt. Een uiting die ook zeer geschikt is voor op een visitekaartje. Een QR code is een vierkant met allemaal vierkantjes in zich die samen een unieke code vormen. Deze code kan gescand worden met de camera van een mobiele telefoon. Door het te scannen met de camera (kan gewoon in de camera app) zal er een linkje verschijnen in beeld. Op dit linkje kan geklikt worden en zal de desbetreffende persoon doorsturen naar de pagina die jij hebt gelinkt aan de QR code.

Waar link ik naar?

Een visitekaartje met QR code kan gelinkt zijn aan een webpagina. Het is ook nog mogelijk om een specifieke pagina van die website te kiezen. Je kunt met jouw visitekaartje de mensen dan doorverwijzen naar de webshop, of juist kiezen voor de pagina waarop jouw geschiedenis en verhaal worden verteld. Storytelling scoort vaak! Ook social media pagina’s kunnen worden gekoppeld aan een visitekaartje met QR code, aan jou de keuze!.

Hoe maak ik een QR code?

Je hebt besloten een QR code te maken voor op jouw visitekaartjes. Leuk, goede keuze! Nu komt natuurlijk de vraag, hoe maak ik zo’n QR code? Gelukkig is dat niet zo moeilijk als dat het wellicht lijkt. Er zijn namelijk veel gratis QR code generatoren, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

Met deze generatoren maak je één code aan, die op elk visitekaartje naar dezelfde pagina zal verwijzen. Er is ook nog een optie om een ander soort QR code te maken, deze geeft ieder visitekaartje een unieke code.

Unieke QR codes

Voor een unieke QR code per visitekaartje kan je ons inschakelen. Deze keuze zal er voor zorgen dat elk visitekaartje naar een unieke pagina leidt. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt om te traceren wie precies jouw visitekaartje heeft gescand, voor entree of voor speciale persoonlijke (actie) pagina’s. Wat moet je doen om dit bij ons van Flyerzone te laten drukken? Zorg ervoor dat je bij de bestelling een excel bestand toevoegt met alle (persoonlijke)gegevens en de URL’s die wij eraan moeten koppelen. Wij zorgen dan voor de visitekaartjes met persoonlijke, unieke QR codes!

Grootte QR code

De QR code kan natuurlijk alle verschillende groottes aannemen, alleen is er wel één voorwaarde: de QR code moet gelezen kunnen worden door de camera. Als dit niet meer het geval is omdat het te klein of te groot is dan is het effect van een visitekaartje met QR code weg. Voor een visitekaartje zal een QR code van 2 x 2 cm in de meeste gevallen perfect zijn. Op deze manier kan jouw visitekaartje van dichtbij én tot 20 cm er van af gescand worden!

Handige tips

Verder is het handig om niet een té grote URL te gebruiken om een QR code te generen. Hoe groter de URL, hoe meer vierkantjes en dat kan het scanproces en het ontwerp van jouw visitekaartje ingewikkeld maken. Wil je toch een pagina linken aan jouw visitekaartje die een lange URL heeft? Niet getreurd, want dat kan! Gelukkig bestaat er een website genaamd Bitly, die een lange URL zo verandert in een handige, korte URL.


Zin om jouw visitekaartjes naar een ander niveau te tillen? Ga dan snel aan de slag met de tips en laat jouw visitekaartjes drukken bij Flyerzone! Heb je dan nog vragen over het ontwerpproces van het visitekaartje? Lees dan vooral onze blogs over visitekaartjes formaten en wat zet ik op een visitekaartje?.

 

Reacties