Hoe gebruik ik stickers voor marketing?

Je zou het niet snel denken, maar stickers zijn onmisbaar in de marketing! Ook zijn ze erg universeel te gebruiken. Denk hierbij aan het promoten van je bedrijf, het aankondigen van aanbiedingen of acties en simpelweg het laten zien van mooie ontwerpen. Maar hoe gebruik je stickers voor de marketing? In dit blog leggen we uit waarom je stickers moet gebruiken voor je marketing en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

marketing stickers

Waarom stickers gebruiken?

Iedereen kent wel stickers, maar veel gebruiken het nog niet voor hun marketing. Dat komt omdat ze niet weten waarom en hoe ze het zouden moeten gebruiken. Hieronder laten we dan ook zien waarom je stickers moet gebruiken voor je marketing en wat de voordelen zijn hiervan.

Goedkope prijzen

Ten eerste is het goed om te weten dat stickers relatief goedkoop zijn. Hierdoor kan je een mooi ontwerp bedenken en hier vele stickers van bestellen. Je bent niet veel geld kwijt, maar je hebt wel veel materiaal om te gebruiken! Hierdoor hoef je niet zuinig te zijn en kun je lekker losgaan om je stickers te verspreiden.

Groot bereik

Het fijne en direct ook unieke van stickers is de klevende achterkant. Hierdoor kun je ze op bijna iedere plek wel kwijt. Lokaal, maar je ziet in het buitenland bijvoorbeeld ook veel Nederlandse stickers. Dit geeft direct maar eens aan hoe breed je stickers in kunt zetten en hoe groot het potentiƫle bereik is.

Veel mensen benaderen

Zoals hiervoor gezegd wordt, zijn stickers een ideaal middel om een grote groep mensen te benaderen. Bewust of onbewust, er zijn een heleboel plekken waar mensen niet om jouw stickers heen kunnen. Niet alleen op lantaarnpalen of etalageruiten, maar ook op bijvoorbeeld verpakkingen of als weggevertje bij (online) bestellingen. Een laagdrempelige manier om op die manier veel mensen met jouw stickers (en dus naam) in contact te laten komen. Zorg voor een goed en opvallend ontwerp en je haalt het maximale uit het drukwerk!

Hoe kun je het beste stickers gebruiken?

Nu je weet waarom stickers belangrijk zijn voor de marketing, laten we zien hoe je het beste stickers kunt gebruiken en op welke manieren je het beste de mensen kunt bereiken.

Gratis bij (online) bestellingen

Een van de manieren hoe je stickers kunt gebruiken is door ze gratis mee te geven met bestellingen. Wat vaak gebeurt als je dit doet, is dat mensen de sticker snel op hun laptop of waterfles plakken. Naarmate ze dit doen en dit voorwerp vaak meenemen naar werk of school, groeit je naamsbekendheid ook automatisch. Hierover kan een heel gesprek ontstaan tussen mensen over je sticker en het bijhorende bedrijf. Dit is daarom een ontzettend goede manier om je stickers te gebruiken als marketing, waarbij je zelf niet veel hoeft te doen.

Pak uit met grote stickers!

Bij stickers ben je geneigd om aan de kleine varianten te denken die je vaak in de winkels ziet. Echter blijft het hier niet bij en kun je ze ook stukken groter laten drukken .Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Grote stickers zijn juist krachtige marketingtools vanwege hun opvallende aanwezigheid. Ze kunnen worden gebruikt op diverse locaties, zoals etalages, voertuigen en ramen, waardoor ze een breed publiek kunnen bereiken. Grote stickers trekken onmiddellijk de aandacht en bieden voldoende ruimte voor gedurfde ontwerpen en boodschappen. Ze versterken merkherkenning, promoten speciale aanbiedingen en evenementen. Bovendien zijn ze goedkoop en hebben ze een langdurig effect, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor marketingcampagnes.

raamsticker

Wees niet zuinig

Stickers zijn, vooral wanneer je ze in grote hoeveelheden bestelt, een goedkope manier van marketing. Dus wees niet bang om ze te gebruiken! Plak ze op ramen, dozen, lantaarnpalen, kantoorbenodigdheden... Eigenlijk overal waar je maar wilt. Denk bij het kiezen van de perfecte plek niet alleen aan de persoon die de sticker direct ziet, maar ook aan alle anderen die ermee in contact komen. Als je bijvoorbeeld een sticker op een pakketje plakt, wordt dit door veel meer mensen gezien dan alleen de ontvanger. Zo vergroot je jouw naamsbekendheid zonder veel moeite te hoeven doen, want meer mensen zien jouw naam!

Nu je volledig begrijpt waarom en hoe je stickers het beste kunt gebruiken, is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten! Laat je fantasie los en bedenk een mooi ontwerp voor je sticker. Denk eraan om voldoende te bestellen, zodat je niet snel door je voorraad heen bent. Ga helemaal los en maak iets waar mensen van opkijken.

 

Reacties