minuten

Roman


Full colour versus PMS bedrukking voor briefpapier

Oktober is de maand om te knallen met je huisstijl. Briefpapier is de basis van een goede huisstijl. Van full colour tot PMS, bij Flyerzone maken we het altijd zelf. Weten wat het verschil tussen deze twee bedrukkingen is? Je leest ‘t in ons blog.

Full colour bedrukking

De goedkoopste en meest populaire bedrukking is 4/0 enkelzijdig full colour. Deze 4/0 bedrukking houdt in dat het drukwerk bestaat uit 4 kleuren: cyaan, magenta, yellow en black. Daarom gebruiken we voor de aanduiding van full colour ook wel CMYK. Met deze 4 kleuren als basis maken we alle andere kleuren die in het ontwerp zitten.

PMS bedrukking

Moeten de kleuren exact gelijk zijn aan ander (huisstijl)drukwerk zoals je visitekaartjes, enveloppen of offertemappen? Dan kun je beter voor een PMS bedrukking gaan. Dit Pantone Matching Systeem werkt met kleurcodes. Het voordeel van een PMS bedrukking is dat de kleuren overeenkomen met eerder besteld drukwerk met dezelfde PMS kleurcodes. Zo weet je zeker dat de kleuren van je huisstijl op het briefpapier exact hetzelfde zijn als die van je enveloppen.

Verschillende materialen voor je briefpapier

Bij ons heb je keuze uit veel verschillende briefpapiermaterialen. De looprichting van deze papiersoorten is altijd langlopend. Hierdoor kan het briefpapier makkelijk door de printer. De meeste mensen kiezen voor het populaire en voordelige 90 grams lasergeschikt bankpost. Wil je toch iets anders? Je hebt de keuze uit de onderstaande papiersoorten:

  • 80 grams recyclingpapier
  • 90 grams lasergeschikt bankpost
  • 90 grams biotop
  • 120 grams lasergeschikt bankpost

Uitleg briefpapier bedrukking

Schrijven zegt meer. Dus als je al eens iets schrijft (of gewoon typt op je Mac), dan is het natuurlijk wel gaaf als je dit op je eigen briefpapier doet. Het meeste briefpapier dat voor zakelijk gebruik wordt ingezet, bevat het logo. Check hoe je veel verder kunt gaan met je huisstijl!

 

Reacties