Verrassen met drukwerk

Met drukwerk kun je helemaal losgaan. Want naast dat jij natuurlijk een gaaf ontwerp hebt, zijn de mogelijkheden om op te vallen eindeloos! Je kunt je drukwerk namelijk op veel verschillende manieren afwerken. Op zoek naar inspiratie? We helpen je in dit blog op weg en geven je 3 ideeën.

Vouwen maar!

Je kunt in jouw ontwerp speelse elementen opnemen die te maken hebben met de vouwwijze van de folder. Ga bijvoorbeeld voor een folder met een 2-breuk luikvouw: deze folder heeft als het ware twee luikjes of deurtjes. Wanneer je deze openvouwt komt de binnenzijde van de folder tevoorschijn, net even anders dan de reguliere folders die je normaal ziet. Laat je creativiteit de vrije loop en geef een eigen draai aan de folder.

Vouwwijzes

Een afwerking voor een finishing touch

Til jouw drukwerk naar een hoger niveau met een mooie afwerking. Met een UV lak hoogglans wordt - de naam verraadt het al - een lak aangebracht waardoor het drukwerk een mooie glanzende uitstraling krijgt. Je kunt ervoor kiezen om deze UV lak over een volledige zijde aan te brengen, maar je kunt ook enkel specifieke delen uit je ontwerp laten voorzien van UV- of reliëf lak.

Ben je niet zo van de glans? Je kunt je flyers, visitekaartjes, folders of kaarten ook voorzien van een matte afwerking. Een afwerking aangebracht op je drukwerk staat garant voor een luxe en verzorgde uitstraling!

Afwerking spot UV

Spring eruit met creatieve vormen

Kleuren en opvallende ontwerpen zorgen ervoor dat jouw drukwerk tussen de rest uitspringt. Maar wist je dat je ook drukwerk met een aparte vorm kunt laten drukken? Je kunt ervoor kiezen om je visitekaartjes, ansichtkaarten of flyers te laten stansen. Zo geef je een leuke vorm mee aan je drukwerk. Onze tip: zorg ervoor dat de vorm van je drukwerk past bij de uiting en de boodschap die je wil overbrengen. Geef je bijvoorbeeld pianolessen? Laat dan je flyer stansen in de vorm van een piano. Bezorg je fruit en groenten? Leuk om je visitekaartje dan als een appel of peer te laten stansen. Zo hoeven (toekomstige) klanten alleen maar de vorm van jouw kaartje of flyer te zien en ze weten direct waarvoor ze bij jou terecht kunnen!

Naast dat je jouw drukwerk in een bepaalde vorm/contour kunt laten stansen, zijn er nog veel meer opties mogelijk. Laat bijvoorbeeld ook delen ín je ontwerp stansen, zoals letters, logo’s of andere figuren. Zo kun je spelen met de “negatieve ruimte” in je ontwerp.

Met een stansvorm kun je niet alleen stansen, je kunt ook direct vouwlijnen (rillijnen) aan laten brengen. Zo kan er een gevouwen vorm gerealiseerd worden. Voorbeelden hiervan zijn schoenen (leuk rondom Sinterklaas), huisjes, dieren: je kunt het zo gek niet bedenken.

Drukwerk stansen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er tal van manieren om te experimenteren met drukwerk en om op te vallen. Onze extra tip: denk vooral veel out-of-the-box en laat je niet belemmeren door de “standaard” ontwerpen en opties. Veel is mogelijk, en we zijn benieuwd naar je ontwerpen!

Meer inspiratie nodig? In dit blog vertellen we je alles over zelf geld drukken.

 

Reacties