Hoe was je bedrukte kleding?

Oeps, je hebt iets laten vallen over jouw nieuw bedrukte kledingstuk. Het overkomt de beste, een ongelukje zit immers in een klein hoekje. Kleding moet zo nu en dan toch eens gewassen worden, of het nu door hard werken of knoeien komt. Alleen hoe pak je dat aan wanneer je bedrukte kleding hebt? Hoe houd je de bedrukking mooi, maar maak je het kledingstuk wel schoon? Wij nemen je mee in onze wastips, lees ze hieronder!

Bedrukte kleding was je zo

Wasinstructie symbolen

In ieder kledingstuk zit een waslabel met verschillende wasinstructies. Hierop kan je altijd terugvallen wanneer je het even niet meer weet. Kan je ze niet vinden of zijn ze wat te klein? Hieronder worden wat algemene wasinstructies gegeven waar jij je sowieso aan kunt houden tijdens het opfrissen van jouw bedrukte kledingstuk.

  1. Was altijd binnenstebuiten, zodat de opdruk mooier blijft.
  2. Strijk het kledingstuk niet rechtstreeks op de bedrukking, dit kan het beschadigen.
  3. Droog de kleding aan een lijn of wasrekje, de bedrukte kleding kan niet in de droger.
  4. Was vieze kleding zo snel mogelijk, zodat de vlekken niet geheel in de vezels van de kleding trekken.
  5. Was op 40 graden, bedrukte kleding kan niet op een hogere temperatuur gewassen worden.
  6. Was met een mild wasmiddel, zonder chloor en bleek.

Instructies met een reden

Om de bedrukte kleding mooi te houden is het van belang om de wasinstructies op te volgen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van zowel de stof als de print niet aangetast wordt. Daarom is het verstandig om vooral het waslabel van het kledingstuk goed te bestuderen. Deze is gefocust op het specifieke kledingstuk. Mocht het label op de een of andere manier niet duidelijk zijn, dan kan je altijd de bovenstaande tips gebruiken. Zo is het goed om de kleding op 40 graden te wassen. Warmer wassen tast de print en het kledingstuk aan. Daarnaast is het beter voor het milieu om koeler te wassen. Denk er bovendien aan om de kledingstukken binnenstebuiten te wassen, of ze nu bedrukt of onbedrukt zijn. Na het wassen is het belangrijk dat je de kleding items laat drogen aan een lijntje of wasrek, maar niet in de directe zon. Dit kan zorgen voor verkleuringen in het kledingstuk. Een kind kan de was doen, niet?

Bedrukte kleding was je zo


Nu je alle was-informatie aandachtig hebt bestudeerd weet je wat jou te wachten staat. Zet de machine maar aan zodat jouw bedrukte kleding snel weer fris gebruikt kan worden! Nieuwsgierig geworden naar de verschillende mogelijkheden rondom bedrukte kleding? Bekijk dan snel het kledingassortiment van Flyerzone!

 

Reacties