2 minuten

Roman


Helemaal van slag door een mooie omslag

Voorbladen zijn een belangrijk onderdeel van je huisstijl. Zo kun je een omslag goed gebruiken als voorkant van bijvoorbeeld je productportfolio. Leuk is ook dat je met een omslag helemaal kan uitpakken. Weten hoe? Je vindt 't in dit blog!

omslagen

Uitpakken met je huisstijl

Voor de herkenbaarheid is het verstandig om je omslag te voorzien van je huisstijl. Maar je kunt ook net een stapje verder gaan en helemaal uitpakken met het ontwerp. Je kunt er leuke teksten op kwijt, maar ook gave ontwerpen en mooie typografie. Omdat omslagen zowel full colour als PMS kunnen worden gedrukt, komt jouw ontwerp dan ook helemaal tot z'n recht. Opvallen maar!

omslagen kleurrijk

Extra aandacht

Je kunt ervoor kiezen om je omslag te voorzien van een venster. Dit wordt vaak gebruikt als er papieren worden bewaard achter de omslag en de adresregel hier net doorheen valt. Dit venster wordt dan gestanst. Naast een venster kun je ook iets anders eruit stansen. Bijvoorbeeld een leuke vorm, je logo of letters. Hiervoor wordt dan speciaal een stansvorm gemaakt. Daarnaast kun je je omslag extra aandacht geven door deze bijvoorbeeld te voorzien van een UV lak hoogglans. Het is maar net wat jij wilt. Alles is mogelijk, dus waar wacht je nog op? Ontwerpen maar!

omslagen stans

Bron: Pinterest.

Meer inspiratie nodig? In ons vorige blog vertellen we alles over tabbladen, zeker een kijkje waard!

 

Reacties