Bedrukken of borduren

Gepersonaliseerde kleding of andere producten zijn mooi voor jezelf, je bedrijf of evenementen. Het is ideaal te gebruiken als reclame of als je in je eigen ontwerp wilt lopen. Voor het personaliseren van kleding, gebruiken wij twee verschillende technieken: borduren en bedrukken. In dit blog leggen wij deze twee technieken naast elkaar, laten we je het verschil zien en zetten we de voordelen voor je op een rijtje. Zo kun jij kiezen welke het beste bij jou past!

header

Kleding bedrukken

Kleding drukken is een bekende manier van het personaliseren van je kleding. Door middel van de professionele kleding drukpersen wordt het drukken goedkoop en snel gedaan. Van zakelijke kleding tot een persoonlijk bericht op een rompertje laten drukken! Het is alleen een kwestie van een ontwerp sturen en het wordt voor je gedrukt. Een voordeel bij het bedrukken is dat je foto's full colour kunt laten printen op je kleding. Dat is ook goed te zien in de afbeelding hieronder. Dankzij de drukpersen kunnen we soepel de overgangen van kleuren in je ontwerp verwerken. Dit betekent dat we prachtige details kunnen toevoegen aan je bedrukte kledingstukken. Dit is een enorm voordeel van het bedrukken van kleding, omdat je hierdoor echt mooie en gedetailleerde ontwerpen kunt laten maken.

bedrukken

Kleding borduren

Borduren is een goede en duurzame manier om je kleding te personaliseren. Er wordt machinaal geborduurd met een 6 kops machine waardoor je ontwerp er mooi en professioneel uitkomt. Door de stevigheid van de garen blijft het ontwerp extra lang mooi en slijt het niet snel. Er zijn vele kleuren te combineren om je ontwerp zo perfect mogelijk te maken. Je kunt kiezen uit 300 kleuren waarvan je er in één ontwerp maximaal 15 kunt gebruiken. In de afbeelding hieronder is ook mooi te zien hoe dat eruit ziet. Je kunt goed het hoogteverschil zien en de steek richtingen van het draad hoe het is geborduurd. Dit zorgt ervoor dat je ontwerp er strak uitziet! Houd bij het borduren wel rekening mee dat je je ontwerp niet te klein maakt. Hierdoor kan het onleesbaar worden.

borduren

Waar moet ik op letten bij het ontwerp?

Ook bij het aanleveren van het drukbestand zit er verschil in laten borduren of laten bedrukken. Bij het bedrukken is het mogelijk om elk soort ontwerp aan te leveren. Door professionele drukpersen is het namelijk mogelijk om full colour te printen. Dit zorgt ervoor dat je foto's mooi en strak kunt laten drukken met veel verschillende kleuren. Ook is het makkelijker om kleurovergangen te verwerken. Zorg bij het borduren dat je een goed afgevlakt ontwerp aanlevert. Anders dan bij bedrukken, hebben de verschillende lagen/ overlappende vormen bij borduren direct invloed op het eindresultaat. Houdt daarbij ook rekening met de diktes van verschillende lijnen. Hele dunne lijnen in het ontwerp kunnen niet goed geproduceerd worden. Bekijk daarom je ontwerp goed voor het aanleveren en laat je ontwerp er goed uit komen. Door dit goed te doen krijg je een gedetailleerd ontwerp met een 3D effect waardoor het een strak en professionele uitstraling krijgt.

Voor welke moet ik kiezen?

Om te beginnen is er niet één optie die beter is. Welke het beste bij jou past is voornamelijk afhankelijk van hoe je de kleding gaat gebruiken. Is dit voor langere termijn of draag je het slechts voor een kortere periode of zelfs één keer? Je kunt het beste kiezen voor borduren als je het een langere periode wilt gebruiken. Denk je aan een logo borduren op je hotel handdoeken of wil je mooie bedrijfskleding? Borduren is hier dan perfect voor doordat het ontwerp niet snel slijt en lang mee gaat. Als je op zoek bent naar een leuk shirt om als grap cadeau te doen voor de verjaardag van een vriend, of als je een rompertje wilt laten bedrukken voor je nichtje die er snel uitgroeit, dan is het bedrukken van je kleding een goede optie. De prijs is voordeliger en je bestelling is al super snel klaar. Als laatste kun je ook mooie foto's in full colour laten printen op je kledingstuk!

Wat zijn de voordelen?

Nu we het einde naderen van dit blog, willen we nog even de voordelen naast elkaar leggen om zo goed mogelijk een keuze te kunnen maken. Hieronder laten we deze zien:

Bedrukken Borduren
Voordelige prijzen Duurzaam
Razendsnel tempo drukken Slijt- en kleurvast
Foto's full colour laten drukken Professionele look

Krijg je al zin om in je eigen kleding te lopen na het lezen van dit blog? En weet je al wat je gaat laten borduren of bedrukken? Ga dan snel naar onze website en bekijk de ruime mogelijkheden die Flyerzone te bieden heeft.

 

Reacties