2 minuten

Jorrit


Do's en don'ts van kerstkaarten

Nu de Sint het land weer heeft verlaten, is de kerstperiode natuurlijk écht aangebroken. Tijd voor het versturen van kerstkaarten! In winkels en webshops kun je uit enorm veel ontwerpen kiezen. Nog leuker is natuurlijk dat je je eigen kerstkaarten gaat ontwerpen. Wil je voordat je begint met het ontwerpen even weten wat de do's en don'ts zijn? Check dan dit blog!

slechte-teksten

illustraties

Een beetje fout mag

Een echte do is natuurlijk dat je een kerstkaart ontwerpt die helemaal past bij jouw huisstijl. Zo kun je je bedrijfslogo pimpen met wat kerstdecoratie, maar je kunt er ook voor kiezen om een teamfoto voorop je kaart te plaatsen. Je mag dan ook best een leuke kerstmuts of -trui dragen, want een beetje fout kan best!

fotos

fotos-1

Denk aan je ontvanger

Wat echt niet kan? Een kaart sturen die te overweldigend is voor jouw ontvangers. Bijvoorbeeld hippe teksten gebruiken terwijl vooral ouderen jouw kaart ontvangen. Of je kerstkaart overladen met commerciële teksten. Een kerstkaart met een fijne kerstgroet is namelijk veel persoonlijker. Daarnaast is het slim om over je verzendmoment na te denken. Want als je kerstkaart één dag voor de kerstdagen of meteen erna aankomt, associeert de ontvanger die slordigheid misschien wel met de werkwijze van je bedrijf en dat wil je natuurlijk niet. Succes met ontwerpen!

folder

creatieve-bredrijven

Bron: Pinterest.

Meer inspiratie nodig? In ons vorige blog vertellen we alles over menukaarten, zeker een kijkje waard!


 

Reacties